Träning för ingrid

Ligger lite efter i rapporteringen, så här kommer en tillbakablick på träningen i onsdags med shamrock. 

Efter att ha värmt där han kändes riktigt rund och med bra kontakt (har ju varit lite svårt de senaste) så började jag jobba galopp-skritt övergångar på 20 m volt. Han gör övergångarna väldigt lydigt men vill gärna bli lite rak i bakbenen. Så jag växlade mellan att bara samla och sen gå fram till att faktiskt genomföra hela övergången. 

Han blev väldigt fin av det jobbet och sen då jag galopperade ur det hade jag en riktigt härlig känsla, han var påväg utan att bli springig och höll sig uppe med fronten utan att tappa den fina kontakten. Än så länge kunde vi bara behålla den då vi red rakt ut, gick jag in i skolor eller liknande tappade jag lite av den fina kontakten igen. Men det positiva var att jag snabbt hittade tillbaka till den igen när vi på nytt red rakt ut.

I travjobbet blev han först lite springig och här har vi som jag skrivit tidigare haft lite svårt att hitta bra takt med påskjut och samtidigt bra kontakt. 
Jag blev lite frustrerad på mig själv, för min vilja och motivation blir vissa gånger ett hinder och här var precis en sån gång. Jag sa redan innan passet till Ingrid att jag i förrgår när jag red fått så fin trav när jag växlade in en massa lättridning här och där. Men tror ni jag gjorde det här igen?... nope, inte förrän ingrid påminde mig om det. Och traven blev verkligen en helt annan. Framförallt tror jag att han får hjälp med takten då jag rider lätt men också att jag "stör" mindre. Så kul att känna den traven och den fina känslan i kontakten som jag letar. Nu ska vi bara jobba upp styrkan för att orka hålla det i alla rörelser också. :) 

Bästa passet på länge helt klart :-) 

(null)

Kommentera här: