Världens bästa killar

Ridning av båda pojkarna stod på agendan idag. 
 
Började med Ivan som ju tagit det lugnt i ungefär två veckor, funderade först på om jag skulle longera en stund innan jag klev upp men, jag hoppade över det och satt upp direkt.
Han är så otroligt snäll, inte en tillstymelse till bus även om han såklart är lite piggare än vanligt. Tror dock att hans mage, som växt lite väl mycket dessa veckor hjälpte till ;) 
 
Red bara ca 15 minuter + skritt innan vi gick hemåt igen. Tänker att denna vecka får vara ungefär så, kommer dessutom bli två lugnare dagar fredag och lördag då båda killarna ska vacccineras och att vi först nästa vecka börjar jobba lite mer ordentligt igen.
 
Shaggy var lite spänd direkt då vi kom in i ridhuset, det var kvarlämnat både fyrhjuling, lastpallar, bord och dressyrstaket som inte brukar stå där, men efter bara något varv så släppte han det och kändes riktigt fin redan ifrån värmningen. Jobbade först galopp och en hel del övergångar galopp-trav- galopp och galopp-skritt-galopp. Red sedan lite mot piruettgalopp men ute på en typ 18 meters volt. Han vill gärna bromsa upp lite väl mycket själv en så länge om jag vänder mindre så jag växlar lite mellan stor och liten volt men att ändå kunna korta upp sprången. Han kändes riktigt fin och vi lekte in några byten som också var toppen bra idag. 
 
Avslutade med en kort del travjobb där han gjorde sina bästa diagonalslutor hittills. Det är just nu en av de svåraste grejorna vi gör och idag kunde jag hålla kontakten, få med honom åt sidan och behålla traven. Så då gav jag mig, strechade och gick hemåt.
 
Så fina killar <3 
 
 

Kommentera här: