Finaste Ivan!

Åh vad jag är tacksam att få vara här, få så bra hjälp och ta med mig inspirationen hem igen!

Började morgonen med frukost innan det var träningsdags. Ivan kändes riktigt pigg och på hugget när jag startade. 

Vi började jobba lite trav och ganska direkt med skolorna, fick först rida öppna hela långsidan, sedan öppna-8 meters volt-öppna. Där volterna var det svåraste att behålla den fina stora traven. Jag får hela tiden vara noga med att han är framför mig men att jag då inte puschar honom  för mycket. Att jag absolut inte klämmer utan hellre använder rösten eller försiktigt petar med spöt. 

Red därefter sluta längs spåret där jag fick ta in baken lite extra och även fortsätta genom hörnet. Detta jobbet kunde jag sedan använda in i diagonalslutorna som han gjorde bättre än någonsin tidigare idag. Han var så otroligt fin i detta travjobb. 

Även i galoppen kändes han super, jag fick även här rida ganska tvär sluta efter spåret innan jag gick in i diagonalslutorna och det fungerade lika bra i galoppen. Red byten på lite alla möjliga linjer och de allra flesta blev riktigt bra! Det gäller att jag verkligen byter för ytterskänkel och yttertygel och inte kastar fram nya innerskänkeln för tidigt för då tappar jag lite tryck och bytet blir mycket sämre. 

Därefter skulle vi göra lite inridningar men Ivan tyckte att han började bli lite trött och då var det tydligen helt omöjligt att stå stilla, så vi fick ändra planen lite och bara rida rakt fram och hitta ett bra flyt i traven och galopp innan vi avslutade. Ingen mening att börja bråka när han ju var så otroligt fin och det kommer massa fler träningsdagar. 

(null)

(null)