Träning för Ingrid 18/3 Shamrock

Onsdag och träningsdags, jag har nog aldrig varit så tacksam över mina hästar, min hobby och att vara i stallet som i dessa tider. Trots all Corona oro som dygnets flesta timmar består av kopplar jag bort det helt i stallet och även om jag inte träffar en kotte förutom hästarna känner man sig inte ensam. Ännu en bonus är all friskluft man får. Heja!
 
Men åter till träningen. Shamrock har känts riktigt bra ett längre tag nu, det känns liksom stabilare, både kontakten, bjudningen och han blir följsammare och följsammare för varje pass som går. 
Det jag saknar nu handlar i det stora hela om styrka, styrka att orka trycka på i samlingen, att orka bära upp sig och trycka på i skolorna osv. 
 
Vi började med lite piruettjobb, är ju ungefär en månad kvar till Msva debuten (om det nu blir några tävlingar) Jag har provat lite olika piruettövningar men det som fungerar bäst är arbetspiruett på volt och att faktiskt gå in på diagonalen, samla och sedan bara vända ett eller ett par språng och sedan gå rakt ut och växla upp igen.
 
Så nu jobbade vi på volten, nu börjar han göra det tekniskt riktigt (bättre till höger, lite svårare till vänster) och jag kan ligga kvar och liksom jobba på på ett helt annat sätt än tidigare. I det jobbet vill han sedan att han ska orka trycka på och galoppera lite mer upp ifrån backen. Det kommer något språng här och där medan han i nästa andetag provar att sakta av till skritt. Det bra är att det då bara är att starta igång honom igen i jobbet. Tidigare fick vi liksom gå ut och starta om helt.
 
Efter lite pust gjorde vi lite byten. Alla byten blir fina, rena och ganska luftiga men tyvärr ofta ett efter min hjälp. Gick dessutom tillbaka och jobbade dom efter väggen igen för att få dom ännu rakare då bakbenen gärna vill börja svänga lite från sida till sida annars. 
 
Avslutade med lite travskolor, här kändes han fin. Speciellt sista vänsteröppnan var nog den bästa vi någonsin gjort! Hurra!! 
Slutorna börjar också ta sig, tidigare har det varit antingen böjning eller att han kommer åt sidan. Men nu börjar vi äntligen kunna lägga ihop det.
 
 
Så roligt att träna och så himla kul att jobba med dessa grejor på riktigt igen. Mina fina pojkar <3
 

Kommentera här: