Träning för Ingrid 25/3 Ivan

Onsdag och träningsdags, ännu mer glad och tacksam över de vanliga rutinerna som fortfarande går att hålla fast vid då mycket nu är lite upp och ner.
 
Ivans tur idag och han kändes riktigt bra redan i värmningen, ibland blir mr häst lite väl sprinig och inte riktigt framför skänkeln samtidigt. Men idag kändes det som att vi hade ett lugnt driv men att han ändå var påväg framåt redan ifrån start.
 
Vi började med lite travjobb och öppnorna kändes riktigt bra idag. Fint flyt, bra tvärning och böjning. Känns som att dom börjar bli stabila. Växlade sedan med att rida "trappan" där jag rider några steg öppna- in i diagonalsluta- öppna mot kortsidan- diagonalsluta. 
Här blir det fortfarande lite svårt att komma åt sidan och behålla traven. Han blir gärna kvar i för mycket låtsas samlig och bara fluffar omkring, så jag fick tänka lite att jag släpper ut innerskänkeln helt och bara fokuserar på att han ska trava på åt sidan. Väldigt nyttigt att inte ta så långa bitar för då hinner han inte backa av lika mycket.
 
Han känns i det stora hela väldigt fin i travjobbet just nu.
 
Efter lite paus tog vi galoppen, jag har tyckt att den varit lite besvärlig ett tag och inte riktigt hittat något bra flyt. Ingrid tyckte däremot idag att det var det bästa hon sett honom i galoppjobbet så det förklarar nog varför det varit lite svårt ett tag.
 
Växlade lite mot piruettgalopp på en volt och även om han fortfarande blir lite långsam i det jobbet så tuggar han på riktigt bra och framförallt blir han så fin när man sedan går ur den i lite större språng igen. Red även någon öppna efter långsidan och la in ett byte åt varje håll. Vänster var sprätt lätt, till höger tar han fortfarande i allt för mycket men nu kommer dom på hjälpen och utan att han backar av lika mycket så det går förhoppningsvis framåt.
 
Så glad för känslan han gav idag :D
 
 

Kommentera här: