Träning för Ingrid 4/3 Ivan

Onsdag och träningsdags. 
 
Ivans tur att hänga med idag, vi startade med lite trav jobb och skolor. Öppnorna gör han nu med bra flyt och det känns relativt enkelt. Även om höger är lite lättare än den till vänster där jag gärna vill ha lite mer eftergift och ha honom lite mer uppe på höger tygeln.
 
Även diagonalslutorna blir bättre och bättre där höger för det mest nu är bra och även här är vänster lite svårare då han gärna vill lägga sig i den fluffiga traven och orkar då inte skjuta på ordentligt och trava igenom kroppen.
 
Red några längningar och första blev lite orytmisk men när vi fick till tekniken att faktiskt stoppa in bakbenen och komma upp lite i fronten gör han dom betydligt bättre än förra säsongen. Jag får dessutom mycket gratis i resten av travjobbet. När jag fått in bakbenen det där sista får jag en magisk känsla i traven.
 
Efter lite pustande tog vi galoppen. Vänsterbytet som känts stupsäkert ett tag har vi lite tappat bort lite igen men jag är övertygad om att det är för att galoppen blivit ett snäpp bättre och då är det inte  lika lätt för honom att bara pluppa över. För han känns riktigt fin i galoppen, växlade lite mellan öppnor, 10 metersvolter och tempoväxlingar och han är otroligt med mig där.
 
La även in något byte och det funkade helt okej, alla till vänster var rena även om några av dom var ett efter min hjälp. Även de till höger var rena om än väldigt mycket uppåt. Här är det svåra att få honom kvick med korta språng innan, han lägger sig gärna i sin stora galopp och då blir det ännu svårare för honom.
 
Så himla nöjd med honom och han är så rolig att jobba med.
 

Kommentera här: