Träning för Charlotte 3/9

Jag har fortsatt den otrolig förmånen att få träna för Charlotte varje vecka, så tacksam för det, både för att hon tar sig tiden men kanske framförallt för att världens bästa Thomas varje vecka ställer upp och filmar. 

Vi tränar ju via Ridesum och det fungerar så himla bra, Lotta har lite trassel med uppkopplingen ibland men ingenting om inte är överkomligt. Dock planeras det för fullt för en ny träningshelg här uppe redan om två veckor. Som jag längtar!!
 
Men till dagens träning var det Ivan som fick springa. Jag har i stort tyckt att han känts riktigt fin men att han kanske varit lite för långsam i reaktionerna. Det är ju min största svaghet som ryttare också att jag gärna blir lite för långsam, så det hänger garanterat ihop.
 
Vi började med lite trav-skritt-trav övergånger där jag fick vara lite mer nogrann med att fortsätta hålla honom kvar hos mig i skritten men samtidigt få honom att bjuda lite bättre, vi la även in några stora bakdelsvändningar emellan övergångarna till trav för att verkligen känna att han tog min innerskänkel. Ibland blir han lite svårpåverkad i skritten rakt fram så då är det toppen att lägga in dessa vändningarna. 
 
Därefter tog vi lite galopp och här kändes han helt okej, han blev dock lite spänd när vi började med bytena och då går han och småbajsar och liksom håller i kroppen istället för att släppa igenom rörelsen ordentligt. så vi tog lite paus och startade om, då fungerade bytena mycket bättre och de allra bästa idag gjorde han när jag red diagonalsluta från medellinjen ut till långsidan och sedan hann rida fram två tre språng innan bytena. Det är lite olika just nu vilken linje som bytena funkar bäst ifrån så det gäller att jag är snabb och ändrar lite om jag känner att det inte fungerar. 
 
Sen fick jag jobba lite med samlingen i galoppen och verkligen känna att jag samlade för innerskänkeln och att han skulle galoppera upp med manken och bogen. Detta jobb tog han så himla bra idag speciellt till vänster, som i vanliga fall är hans lite jobbigare sida i detta jobb. Kunde även göra en stor bakdelsvändning i den samlade galoppen (det som såsmåningom ska bli piruetter) och han låg verkligen kvar framför mig hela tiden. 
 
Efter att ha pustat lite avslutade vi med lite trav och här var han SÅÅÅ fin, galoppjobbet hade verkligen fått honom helt lösgjord och framför mig så han bara svävade fram och jag kunde rida både öppnor och slutor i den fina traven och även leka med traven fram mot mellantrav och sedan tillbaka mot det som framöver ska bli passage och sedan fram igen och han höll sig kvick genom hela det jobbet. 
 
Så himla roligt!!! :-) På lördag är det tävlingsdags för denna stjärnan igen. 
 
 

Kommentera här: